“Groene aanslag is een verzamelnaam van algen en mos .”

Groene aanslag op uw terras? Dit geeft al snel een slordige uitstraling terwijl de rest van je tuin er misschien tip top uitziet. Gelukkig kunt u daar makkelijk iets aan veranderen.

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat we (als het goed is) weer meer zon krijgen. Klein nadeel is dat de groene aanslag op het terras op deze zonnige dagen des temeer op begint te vallen. Veel mensen vragen zich af waarom juist in het voorjaar de groene aanslag goed zichtbaar is. Wist u dat groene aanslag een verzamelnaam is voor algen en mos? Algen en mos groeien op vochtige- en schaduwrijke plekken. De aanslag ontstaat door natuurlijke groei. Denk hierbij aan vallende bladeren, zaden en ander vuil. Dit vuil ontwikkelt zich op donkere plaatsen in uw tuin waar weinig zonlicht komt. U kunt zich voorstellen dat dit dus met name in de wintermaanden is. In het voorjaar worden de dagen weer wat langer (het blijft langer licht) en is het een goed moment voor het reinigen van uw terras.

Tip van de TUINREINIGER.nl om die groene aanslag de baas te zijn!

Huur een professional in op het gebied van tuin reinigen

Laat u het verwijderen van de groene aanslag liever over aan een professionele tuinreiniger? Dat kan!

Een tuinreiniger is gespecialiseerd in het reinigen van terrassen, hout en tegels. Een tuinreiniger zorgt ervoor dat je terras, houtwerk of tegels er weer stralend uitzien. Bij het reinigen van de ondergrond wordt een unieke borsteltechniek gebruikt. De tuinreiniger verwijdert vervuilingen zoals; groene aanslag, algen en mos die ervoor zorgen dat de ondergrond er vies uitziet.

Tuin reinigen op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier

Het reinigen met de borsteltechniek door de tuinreiniger gebeurt op een verantwoorde en ecologische manier. De borsteltechniek die gebruikt wordt bij het reinigen reinigt de ondergrond zonder deze te beschadigen. Daarnaast blijven de voegen en het zandbed onder de bestrating door deze methode intact, heb je geen last van opspattend vuil en is deze manier van reinigen 100% milieuvriendelijk.

Wij adviseren om de volgende schoonmaakmiddelen niet te gebruiken

Als specialist op het gebied van tuin reinigen raden wij het sterk af om soda te gebruiken bij het reinigen van je terras. Soda is een agressief schoonmaakmiddel en heeft daarmee een aantal nadelen:

  1. Soda is schadelijk voor de tuin
  2. U moet intensief werk verzetten om uw terras schoon te maken
  3. Het schoonmaken van uw terras, tegels of houtwerk met soda is een tijdelijke oplossing
  4. De kans op schade aan uw terras is groot door de werking van soda
× Vragen? WhatsApp met ons!