‘’ Algen, mos en vuil groeit op plekken waar weinig licht komt.”

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat we (als het goed is) weer meer zon krijgen. Klein nadeel is dat de groene aanslag op uw terras op deze zonnige dagen des temeer op begint te vallen. Veel mensen vragen zich af waarom juist in het voorjaar de groene aanslag goed zichtbaar is. Wist u dat groene aanslag een verzamelnaam is voor algen en mos? Algen en mos groeien op vochtige- en schaduwrijke plekken. De aanslag ontstaat door natuurlijke groei. Denk hierbij aan vallende bladeren, zaden en ander vuil. Dit vuil ontwikkelt zich op donkere plaatsen in de tuin waar weinig zonlicht komt. U kunt zich voorstellen dat dit dus met name in de wintermaanden is. In het voorjaar worden de dagen weer wat langer

(het blijft langer licht) en is het daarom een goed moment voor het reinigen van uw terras. Maar hoe reinigt u nou zorgvuldig, preventief en milieuvriendelijk uw terras?

Huur TUINREINIGER.nl in en uw terras is binnen no time weer als nieuw!

Laat u terras professioneel reinigen door een tuinreiniger

Laat u het verwijderen van de groene aanslag liever over aan een professionele tuinreiniger? Dat kan!

Een tuinreiniger is gespecialiseerd in het reinigen van terrassen, hout en tegels. Een tuinreiniger zorgt ervoor dat uw terras, houtwerk of tegels er weer stralend uitzien. Bij het reinigen van de ondergrond wordt een unieke borsteltechniek gebruikt. De tuinreiniger verwijdert vervuilingen zoals; groene aanslag, algen en mos die ervoor zorgen dat de ondergrond er vies uitziet.

Tuin reinigen op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier

Het reinigen met de borsteltechniek gebeurt op een verantwoorde en ecologische manier. De borsteltechniek die gebruikt wordt bij het reinigen reinigt de ondergrond zonder deze te beschadigen. Daarnaast blijven de voegen en het zandbed onder de bestrating door deze methode intact, heb je geen last van opspattend vuil en is deze manier van reinigen 100% milieuvriendelijk.

Wilt u uw terras, tegels of houtwerk professioneel laten reinigen? Kijk dan eens op: TUINREINIGER.nl

Wij adviseren u om uw terras niet zelf te reinigen

Nadelen van reinigen van het terras met azijn

Azijn heeft een zuurtegraad en dit kan zorgen voor verkleuring van sommige tegels. Probeer azijn daarom altijd eerst uit op een minder goed zichtbaar gedeelte van het terras. Daarnaast heeft deze manier van het reinigen van het terras nog een nadeel. Het reinigen is niet preventief omdat mos, algen en ander vuil zal blijven groeien op donkere plekken. Hierdoor zal u de behandeling dus vaker moeten herhalen.

Nadelen van reinigen van het terras met een hogedrukreiniger

Als specialist op het gebied van tuin reinigen raden we u af om gebruik te maken van een hogedrukreiniger

Het lijkt misschien wel effectief want je terras knapt er zichtbaar van op en het onkruid tussen de tegels is ook meteen weggewerkt. Het genieten zal van korte duur zijn. De hogedrukreiniger haalt niet alleen het onkruid tussen de tegels weg maar ook je voegzand. Als je hier niets aan doet zullen uw tegels verzakken en ontstaan er ruimtes waar groene aanslag zich in kan nestelen. Hierdoor kan het eerdere probleem zich veel sneller weer voor doen. Daarnaast zullen sommige soorten tegels door de hoge druk doorlaatbaar kunnen raken en wordt het sneller vies.

We begrijpen dat het een vervelend klusje kan zijn om uw terras zelf te reinigen maar het is natuurlijk zonde als al dat vervelende werk alleen maar meer schade aanbrengt. Huur de TUINREINIGER.nl in om de klus te klaren.

× Vragen? WhatsApp met ons!